Spoorstraat 7
7481 HV Haaksbergen
Tel: 053 - 5721488

Over ons

Aalbers Horloger-Juwelier is sinds mei 1937 gevestigd in het centrum van Haaksbergen. In het begin aan Spoorstraat 35, in 1942 verhuisd naar Spoorstraat 6 en sinds 1980 gevestigd op het huidige adres, Spoorstraat 7.

Theo Aalbers, mijn opa, begon in 1937 een werkplaats voor uurwerkreparaties na werkzaam te zijn geweest bij een juwelier in Hengelo. Vanwege de dreigende oorlogsituatie en het daardoor steeds moeizamer vervoer naar Hengelo besloot hij voor zichzelf te beginnen. In 1942 zette hij samen met z'n vrouw de stap naar een grotere en mooiere winkel aan de spoorstraat 6, waar naast het repareren van uurwerken nu ook een groter assortiment aan horloges en sieraden werd aangeboden. In 1969 overleed Theo en werd de zaak voortgezet door m'n vader, Gerard. Mijn vader had in de jaren daarvoor ervaring opgedaan in juwelierszaken in Arnhem en Coevorden en volgde de opleiding aan de vakschool in Rotterdam. Mijn ouders bouwden in de jaren zeventig de zaak verder uit en in 1980 waagden ze de grote sprong voorwaarts. Ze verhuisden naar een nieuw pand aan de overkant van de straat, de winkel verdubbelde in grootte en het assortiment werd luxer en uitgebreider. In 1997 kwam ik, Frank Aalbers, in de zaak, na werkzaam te zijn geweest bij juweliers in Zoetermeer, Den Haag en Eindhoven. Mijn vakopleiding kreeg ik aan de Vakschool in Schoonhoven, waar ik eerst de opleiding uurwerkmaker en daarna de opleiding juwelier heb gevolgd. In 2003 heb ik de zaak van m'n ouders overgenomen.

Traditioneel modebewust, zo kan onze huidige collectie goed worden omschreven. Dat betekent een schitterende collectie sieraden en horloges waaruit iedere doelgroep, van jong tot oud, een goede keuze kan maken. Traditionele sieraden van Eclat, Edel Design, naast modieuze van Zinzi, Esprit en OneJewels. Prachtige traditionele horloges van Certina, Tissot, Alfex naast trendy merken als Swatch, Tommy Hilfiger en Esprit. Volop keuze waarbij u enthousiast en vakkundig geadviseerd wordt. Ook dat is traditie, want dat doen we al 75 jaar!!

Graag tot ziens in onze winkel.